Nivaa-tand

Tel : + 45 4914 4914

Mail : tanddoktoren@mail.dk

Islandshøjparken 22, st. 2990 Nivå

Parodontose-behandling

Ved den regelmæssige undersøgelse indgår der en kontrol af tandkød og tandkødslommerne omkring tænderne. På den måde undersøges det, hvordan knogle og tandkød har det rundt om tænderne.

Parodontose er ”de løse tænders” sygdom, og det er en af de hyppigste tandsygdomme. Sygdommen kan ramme os alle, men vi kan gøre meget for at forebygge den.
Parodontose skyldes et sammenfald af flere forskellige omstændigheder, og i dag ved vi, at specielt tobak og mundhygiejne har stor betydning for udviklingen af sygdommen, men også genetiske faktorer spiller en stor rolle.

Hvis tænderne ikke børstes helt rene, vil der samle sig bakterier langs tandkødskanten. Hvis disse bakteriebelægninger (kaldet plak) ikke fjernes, kan de forkalke og blive til tandsten. Plakken og tandstenen vil med tiden irritere tandkødet og føre til tandkødsbetændelse.
Hvis bakteriebelægningen og tandkødsbetændelsen er til stede i mange år, kan der med tiden udvikles parodontose.
Parodontose vil bevirke at tandens støttevæv – dvs. knogle og rodhindefibre – nedbrydes, hvorved tænderne løsnes og i yderste konsekvens må fjernes.

Parodontose behandles med grundige tandrensninger med hyppige intervaller, samt grundig instruktion i, hvordan man derhjemme opretholder en optimal mundhygiejne.